Wie staat er achter de camera?

Ik zal me even voorstellen! Mijn naam is Janneke Masselink en ik woon in Hoogeveen.

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in fotografie. Vroeger was het voornamelijk plaatjes schieten met een camera waarbij je zelf weinig kon instellen, maar in 2005 heb ik mijn eerste spiegelreflexcamera gekocht, de Canon 350D. En vanaf dat moment werd het fotograferen nog leuker!

 

Regelmatig volg ik workshops, want je leert altijd weer wat nieuws. In het begin waren dit voornamelijk workshops voor landschaps- en natuurfotografie, maar de laatste jaren houd ik me meer bezig met fotograferen van personen.

 

Straat- en evenementenfotografie is echt mijn ding. Gewoon met de camera de stad in en dan maar zien wat er voor de lens komt. Tijdens evenementen is dit ideaal, want iedereen is in een feeststemming en niemand kijkt er raar van op wanneer er een foto wordt gemaakt. Het is mooi wanneer mensen gaan poseren, maar het is nog leuker om spontane acties of emoties vast te leggen.

 

Als vrijwilliger werkte ik een aantal jaren mee in het PR team van de Stichting Hoogeveense Cascaderun. Hier deed ik onder andere de fotografie van de testlopen. Het maken van actiefoto’s vereist een snelle reactie en dat is weer heel anders werken dan wanneer iemand alle tijd neemt om te poseren.

Hierdoor heb ik geleerd snel te schakelen met de instellingen en deze kennis is ook handig op het gebied van portret- en evenementenfotografie.

 

De afgelopen jaren heb ik me meer verdiept in portretfotografie en het fotograferen van gezinnen/vriendinnen op locatie. De meeste mensen houden er niet van om te poseren voor een foto. Ze voelen zich ongemakkelijk en weten zich geen houding te geven, omdat ze de aanwezigheid van de camera voelen. Ik vind het dan juist een uitdaging om ervoor te zorgen dat men zich op zijn/haar gemak voelt. De tijd nemen is dan belangrijk en je merkt dan dat mensen zich ontspannen en opeens is de knop om. Dat is terug te zien op de foto en dat maakt dat ze ook tevreden zijn met het eindresultaat.

 

Kinderen vervelen zich snel wanneer ze verplicht moeten poseren. Daarom is het ideaal om foto’s te maken op een buitenlocatie, waar ze lekker kunnen rennen en vliegen. Tijdens het spelen maak ik foto’s en we maken er dan gewoon een spelletje van. Wanneer ze tussendoor kunnen spelen, vinden ze het vaak ook niet zo erg wanneer ze wel even moeten poseren voor de familiefoto.

  

Wil je meer informatie? Stuur me een mailtje en ik zal snel reageren.