· 

Lomanstraat, Amsterdam


Al heel lang stond de Lomanstraat in Amsterdam op mijn foto-bucketlist. Op Instagram zag ik foto's voorbij komen van deze straat en ik kon me niet voorstellen dat dit echt was. De bomen staan allemaal schuin, zodat er een mooie tunnel is ontstaan. Dit leek me gaaf om te fotograferen, maar dan uiteraard wel in de herfst.

 

We hadden 1 november geprikt om naar Amsterdam te gaan. De hele week was het prachtig weer. In de ochtend vorst en overdag een stralend zonnetje. Het begon al te kriebelen. In Hoogeveen stapten we in de vrieskou in de trein, maar in Amsterdam een lichte teleurstelling, het was grijs en het motregende. Jammer, maar het is niet anders. 
Met de tram gingen we naar de Lomanstraat en ondanks het weer was het erg bijzonder om het in het echt te zien. Er zat nog blad aan de bomen en er lag genoeg op straat voor een mooi herfstplaatje. Alleen was alles triest, dus hoe krijg je dan het plaatje wat je in je hoofd hebt, ook op je scherm? Met behulp van Lightroom en Photoshop is het gelukt :-)


Hierboven is foto nummer 1 de foto zoals het was. Triest, weinig contrast en de mooie bomen vallen op de foto in het niet.
Op nummer 2 is de belichting in het midden van de foto aangepast. De witbalans is wat warmer gezet en de verzadiging van de oranjetinten is iets opgeschroefd. Door het oplichten van de bomen, vielen de twee verkeersborden op. Deze vond ik te overheersend aanwezig en dus heb ik ze weggehaald. Nu is de foto zoals ik het in mijn hoofd had. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0