FAQ - Veelgestelde vragen

Wat zijn leuke locaties voor foto's?

Er zijn veel leuke locaties te vinden rondom Hoogeveen. Kijk bij mijn blog naar blogs over leuke locaties of stuur me een mailtje met wat jullie leuk vinden, of er personen bij zijn die niet zo ver kunnen lopen en eventuele andere wensen, dan kan ik met jullie meedenken.

 

Wat voor kleding moeten we aan?

Eerlijk gezegd maakt het mij niet uit, kies wat uit waar jij je lekker in voelt. Mijn focus ligt meer op jou en het vastleggen van jullie als familie/gezin/vrienden. Maar willen jullie toch kleding op elkaar afstemmen, let dan op dat jullie allemaal volgens hetzelfde seizoen gekleed gaan. Dus niet één in de korte broek en een ander met een wollen trui. Verder doet jeans, wit en/of zwart het altijd goed. Een kleuraccent als rood, blauw of oker geel erbij haalt kleuren in de foto meer op. 

 

Mag de hond ook mee?

Uiteraard! Neem mee, die hoort er ook bij, gezellig! Andere huisdieren zijn natuurlijk ook welkom :-)

Loveshoot, stelletje, fotoshoot op locatie
gezinsfoto, fotoshoot op locatie

Wat als het slecht weer is op de dag dat we hebben afgesproken?

Met slecht weer bedoelen we dat er veel neerslag wordt verwacht.
Wanneer er slecht weer wordt voorspeld, dan hebben we enkele dagen voor de afspraak contact of je het wilt verzetten of niet. Wanneer er buien voorspeld worden, kan het zijn dat we iets met de tijd kunnen schuiven om het toch door te laten gaan. Of we gaan even nadenken over een alternatieve binnenlocatie of iets met een overkapping, dit kan vaak ook prima. Ik snap het als je het wilt verzetten, maar ook als je blij bent dat je de hele familie op die dag bij elkaar wist te krijgen en het graag door wilt laten gaan. In overleg komen we vast tot een oplossing.

 

Kan ik een fotoshoot afzeggen?

Wanneer je dit 2 weken van te voren aangeeft, is dat geen probleem. Zeg je het binnen een week voor de afspraak af, dan wordt er € 50,- in rekening gebracht. Wordt er binnen 24 uur voor de afspraak afgezegd of kom je niet opdagen? Dan wordt het hele bedrag in rekening gebracht.

Als je ziek wordt, dan verzetten we de afspraak kosteloos. Wil je het me dan wel zo snel mogelijk laten weten?

 

Niet iedereen is op de afgesproken tijd aanwezig. Wat nu?

Dan starten we later of beginnen alvast met de personen die wel op tijd zijn. Wanneer we later starten, dan gaat dit wel van de tijd af. Anders kom ik te laat bij de volgende afspraak. De kosten voor de shoot blijven hetzelfde. Probeer daarom ruim op tijd te zijn. Tip: geef notoire te-laat-komers een te vroege tijd door ;-).

 

We hebben een uur gereserveerd, maar we zijn eerder klaar. Krijg ik dan korting?

De tijden die staan aangegeven bij de verschillende pakketten is slechts een indicatie. Wanneer we iets meer meer tijd nodig zijn, dan is dit geen probleem. Hier zijn natuurlijk wel grenzen, een kwartier is geen probleem, maar voor ieder extra half uur wordt €40,- in rekening gebracht.

Zijn we eerder klaar, dan betekent dit dat we goed hebben samengewerkt, dit verandert niets aan het afgesproken tarief.

 

We hebben een shoot afgesproken voor een groepsfoto. Maar nu willen we toch ook wat foto's van de kinderen, de gezinnen, enz. Kan dat? 

Jazeker kan dat, mits er tijd voor is. Geef dit zo snel als mogelijk aan, zodat ik in mijn agenda hier rekening mee kan houden. Dit betekent wel dat de afgesproken prijs wordt verhoogd. De meerprijs is afhankelijk van wat jullie vragen. De reden dat de prijs wordt verhoogd, is dat deze foto's ook worden geselecteerd en nabewerkt. Deze tijd is niet meegenomen in de afgesproken prijs. Hou hier rekening mee wanneer je deze vraag stelt tijdens de shoot.

 

We willen graag een fotoshoot van ons gezin, maar onze dochter/zoon wil graag zijn/haar vriend(in) mee. Nu komen we uit op 7 personen. Wat nu?

Een fotoshoot van een gezin heeft een vaste prijs tot 6 personen. Neem je iemand meer mee, dan is dat geen probleem. Er wordt voor iedere persoon meer  €15,- extra in rekening gebracht.

 

Hoe gaat het met betalen?

Je kunt op 3 manieren betalen; contant bij de shoot, met een tikkie of door het bedrag over te maken naar rekeningnr. NL19RABO0157576698 t.n.v. Janneke Masselink Fotografie. Geef maar aan wat jouw voorkeur is.

 

Wat bedoel je precies met 'foto's bewerken'?

Ik fotografeer in RAW, dat zijn grote bestanden met veel informatie in die foto. Deze foto is nog niet klaar, om de foto's goed weer te kunnen geven, bewerk ik ze één voor één. Ook zijn er soms meerdere foto's nodig om die ene topfoto te maken. Bij het bewerken check ik de belichting, de kleurtemperatuur, contrast, etc. Pukkeltjes en blauwe plekken probeer ik zoveel mogelijk weg te werken, maar ik probeer zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te blijven. 

 

Wanneer zijn de foto's klaar?

Meestal zijn de foto's binnen 2 weken klaar. Binnen enkele dagen krijg je enkele foto's toegestuurd als sneak preview. Wil je de foto's sneller? Laat het dan weten bij het boeken, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. Wanneer je shoot op laatste moment geboekt is, kan het zijn dat je even wat langer moet wachten, maar dat geef ik dan wel aan.

 

Hoe krijg ik de foto's te zien?

Zodra de foto's klaar zijn, krijg je een linkje naar een digitaal album met hierin een ruime selectie foto's. Deze foto's worden desgewenst ook als webbestandje met logo per mail naar je toegestuurd. Je krijgt dan een mailtje van wetransfer, zodat je deze foto's op je computer kunt opslaan en bekijken.

 

Je hebt me een ruime selectie gestuurd, maar heb je van die ene foto nog meer gemaakt? Kun je die ook sturen?

Met het selecteren ben ik erg kritisch. De foto's waar mensen met ogen dicht op staan, die niet helemaal scherp zijn en dubbele foto's worden verwijderd. De geselecteerde foto's worden zorgvuldig bewerkt en deze krijgen jullie dan te zien. Dit is een ruime selectie, zodat jullie wat te kiezen hebben. Foto's die niet in de selectie staan, zijn er bewust uit gelaten. Deze zijn verwijderd en kunnen niet worden nagestuurd.

 

Hoeveel foto's mag ik kiezen zonder bij te betalen?

Afhankelijk van welke fotoshoot je hebt gekozen, mag je een bepaald aantal foto's uitkiezen. Geef aan of je deze in kleur, zwart/wit of sepia wilt en ik stuur ze zo snel als mogelijk via Wetransfer naar je toe. Wil je meer foto's? Dat kan natuurlijk. Je kunt losse bestanden nabestellen, maar ik geef je ook een totaalprijs voor alle bestanden. 

 

Krijg ik geld terug/korting als ik minder foto's kies?

Nee, het afgesproken tarief is voor de shoot inclusief een aantal digitale bestanden. Wanneer je minder foto's wilt dan standaard wordt aangeboden, dan kun je dat vooraf aangeven. Wanneer dit betekent dat een shoot + bewerking beduidend minder tijd gaat kosten, dan kan er een aangepast tarief worden afgesproken.

Wanneer je dit niet vooraf aangeeft, wordt er een ruime selectie gemaakt en deze foto's worden bewerkt. Tijdens de shoot laat ik al foto's zien, zodat je een idee krijgt hoe het eindresultaat gaat worden. Wanneer dit niet naar verwachting is, kun je op dat moment aangeven hoe je het wel graag zou willen zien. Wanneer dit binnen de werkwijze past, dan wordt hier rekening mee gehouden. 
Uit de ruime selectie kun je het afgesproken aantal bestanden kiezen. Wanneer dit minder is, dan krijg je geen geld terug, want het tarief is berekend op de tijd die nodig is om de selectie te kunnen maken.

 

Hoe werkt dat met Wetransfer?

Je krijgt een mailtje van Wetransfer met een linkje. Klik hierop en dan kun je de bestanden opslaan. Het is aan te raden om dit op je computer of laptop te doen, de meeste mobiele telefoons zijn hiervoor niet geschikt. De bestanden zijn namelijk erg groot. Je kunt deze link onbeperkt naar iedereen doorsturen, maar let op dat je de bestanden binnen een  maand nadat ik ze heb verstuurd, downloadt. Daarna is de link niet meer actief. Tip: maak direct een backup van deze foto's!

 

Krijg ik van de foto's die we uit mogen kiezen, naast de kleur ook de zwart/wit en/of de sepia versie?

Nee, dat krijg je niet automatisch. Je mag het afgesproken aantal foto's uitkiezen en dat gaat per bestand. Wil je de kleur, zwart/wit en sepia? Dan zijn dit 3 bestanden.

Wanneer je gaat voor de aanbieding voor het totaal, dan krijg je wel alle verschillende uitvoeringen.

 

Worden de uitgekozen foto's afgedrukt?

Nee, de foto's die bij de shoot in zitten, zijn digitaal in hoge resolutie. Dit heeft als voordeel dat je deze zo vaak en zo groot als je wilt kunt afdrukken bij een fotolab naar eigen keuze. Wil je graag dat ik de afdrukken voor je regel? Dat kan, klik hier voor de prijzen.

 

fotoshoot, regen, loveshoot
gezinsfoto, newborn, babyfoto

Ik heb per ongeluk een verkeerde bestandsnaam doorgegeven en dus een andere foto ontvangen dan die ik had gewild. En nu?

Dit is vervelend, maar ik kan je alsnog de juiste foto toesturen. Hiervoor betaal je wel de prijs voor een los digitaal bestand (€ 5,-). Wanneer ik per ongeluk een verkeerde foto door stuur, dan heb je geluk. Het juiste bestand wordt dan alsnog toegestuurd, hiervoor worden uiteraard geen kosten voor in rekening gebracht.

 

We willen geen uitgebreide shoot, maar gewoon 1 leuke foto en dan als afdruk (of op canvas). Kan dat?

Natuurlijk! Laat me weten met hoeveel personen jullie zijn en wat voor afdruk jullie willen. Je krijgt dan een prijs voor het totaal met alleen een digitaal bestand, zodat je de afdruk zelf kunt regelen, maar ook een prijs voor het totaal als ik het voor jullie doe.

 

Vertel eens wat meer over het album wat je als extra optie mee kunt bestellen?

Dit album is op A4 formaat en staand of liggend. Er zitten 30 pagina's in en je kunt het boek helemaal openklappen. Er lopen hierdoor geen naden door de foto. Op de kaft komt een foto en eventueel een tekst als je dat graag wilt. Het boek wordt door mij opgemaakt. Je kunt wel kiezen of je mat of hoogglans wilt. Het boek wordt naar je huisadres gestuurd.

 

Kan ik ook later beslissen of ik dit boek wil hebben?

Ja hoor, geen probleem. Ik hou de bestanden van jullie shoot sowieso een jaar in het archief. Wanneer je het op een later moment wilt, dan kun je dit doorgeven. De prijs die op dat moment geldt, wordt aangehouden.

 

Waar kan ik je telefoonnummer vinden?

Niet op mijn site :-). Dit is bewust gedaan, want mijn telefoon staat bijna altijd op stil. Tijdens het werk kan ik niet gestoord worden en daarom heeft het de voorkeur om mij via het contactformulier of via een bericht op facebook te benaderen. Stel me jouw vraag en dan krijg je zo snel als mogelijk antwoord. Wil je deze via whatsapp? Geef me dan je telefoonnummer door. 

 

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag?

Stuur me dan je vraag toe via het contactformulier en ik geef je zo snel als mogelijk een antwoord.

 

 

Op alle opdrachten die ik aanneem zijn mijn Algemene Voorwaarden van toepassing.