· 

Echten

Echten is een Drents dorpje vlakbij Hoogeveen. In het dorp is genoeg te bekijken; een plaggenhut, oude boerderijen, Huize Echten, etc. Rondom het dorp zijn een paar prachtige natuurgebieden. Je kunt hier heerlijk wandelen, kinderen kunnen hier rennen en in bomen klimmen, iedereen kan zich hier prima vermaken.

 

In Echten is Huize Echten, een oude havezate met een grote tuin. Deze tuin is alleen door de week toegankelijk. Naast Huize Echten is een belevingsbos. De wandelroute is ongeveer een kilometer en je komt langs een vijver met een pontje, bos en weiland. Het is geschikt voor fotoshoots voor stelletjes of gezinnen. De groep moet niet te groot zijn (max 8 personen).

Locatie Bovenveen kun je vinden wanneer je vanuit Echten over het spoor richting Ruinen gaat. Na zo'n 1,5-2 km staat een bord aan je rechterkant. Hier is ook meteen een ruime parkeerplaats.

 

Het gebied heeft wat heuvels en is een mix tussen hei en bos. Er ligt een omgevallen boom en er zijn wat boomstobben die te gebruiken zijn voor de shoot. 

 

Een voordeel van deze plek is dat het wandelpad vrij hard is, zodat je een kinderwagen of rollator makkelijk mee kunt nemen. Honden mogen mee, mits aangelijnd. 

 

In augustus is dit gebied extra mooi, dan staat de heide in bloei.


Het Echten's paradijs vind je ook aan de weg van Echten naar Ruinen, maar dan aan je linkerhand. Hier is ongeveer een kilometer na het spoor een zandpad. Rij hier in en rij zo ver mogelijk door tot je een vennetje ziet. Hier kun je de auto parkeren en verder lopen.

 

Het is een uitgestrekt gebied met veel zand, heuvels, hei en bomen met grote wortels. Er zijn bomen met laaghangende takken, zodat het makkelijk is om in te klimmen. 

 

Het is hier wel wat zwaarder lopen door het mulle zand, maar het zand geeft wel weer extra mogelijkheden voor speelse foto's.


Adres: Ruinerweg - Echten

Reactie schrijven

Commentaren: 0