· 

Corona

In het begin reageerden we nogal nuchter over de paniek rondom het Coronavirus, maar inmiddels is het een serieuze dreiging geworden. Steeds meer mensen raken besmet en om ons heen worden steeds meer maatregelen genomen om de besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen.  We kunnen niet alles uitsluiten, maar we kunnen wel wat simpele dingen doen om het risico te beperken.

 

In mijn werk ben ik veel met verschillende mensen aan het werk en raak ik veel mensen aan. Denk hierbij aan handjes schudden en het handje helpen bij het opstellen voor een foto, maar ook het spelen met kinderen of het helpen van oma als die even zonder rollator een stukje moet lopen. Het zijn allemaal de normale acties die ik vanzelfsprekend doe, maar waar we nu bewuster mee om moeten gaan. Want als we onszelf beschermen, beschermen we ook anderen om ons heen. Dan is het toch wel even de moeite waard om hier even bij stil te staan! Het zal lastig worden, want we zijn gewoontedieren. Maar ik wil hier toch mijn best voor gaan doen.

Wat betekent dit voor mijn werk als fotograaf?

Mijn werk kan vooralsnog gewoon doorgaan. Voor de fotoshoots en bruiloften betekent het dat we de kennismaking even wat meer op afstand doen, maar we gaan er nog steeds een leuk uitje van maken. Normaal laat ik tussendoor wat foto’s zien. Dit zal ik nu ook doen, maar dan kom ik niet meer dicht naast je staan. Bij bruiloften ga ik alleen overdag mee en ben niet aanwezig bij het feest.

De geplande workshops gaan ook gewoon door, alleen de groepen zullen nu max 5 personen zijn in plaats van 8. Net als bij de fotoshoots, zullen we hier ook zoveel mogelijk rekening houden om het fysieke contact te mijden. Bij straatfotografie zullen we de mensenmassa’s vermijden en meer de straatjes buiten het centrum gaan verkennen. Uiteraard wordt gekozen voor een stad of plaats waar weinig tot geen besmettingen zijn.

Cancelen vanwege dreiging of besmetting

Heb je je opgegeven voor een workshop of heb je een shoot geboekt en wil je deze afzeggen vanwege de Corona dreiging? Geef dit zo snel mogelijk door en we maken afspraken voor eventueel een later moment.

Staat jouw bruiloft gepland in deze periode? Dan is dit helemaal spannend. Uiteraard hopen we dat we deze dag met minimale aanpassingen kunnen vieren. Mochten er vergaande maatregelen genomen worden vanuit de regering, zodat het niet meer mogelijk is om het te vieren, dan valt dit onder overmacht. Deze bizarre situatie kon niemand voorzien en daarom worden er door mij geen kosten in rekening gebracht, want het is dan allemaal al vervelend genoeg. We hopen dat we het op een ander moment alsnog kunnen doen.

Vragen, tips of opmerkingen

Heb je nog vragen, tips of opmerkingen voor mij over deze blog? Laat het me weten, want we willen allemaal graag dat dit virus snel verdwijnt.

Reactie schrijven

Commentaren: 0