· 

Aanpassingen door corona

In een week tijd is de wereld behoorlijk veranderd. Ik vond het best heftig af en toe, vooral nu iedereen met een boog om elkaar heen loopt uit angst voor besmetting. 

 

Vorig weekend was er nog een workshop en al hadden we vooraf afgesproken elkaar niet met een hand te begroeten en afstand te bewaren, gebeurde dit toch niet. Het was ook nieuw om afstand te houden en ongemerkt sta je snel naast elkaar om instellingen te bekijken. 
's Middags was er een shoot van een gezin en het is dan heel lastig om afstand te houden van een peuter, dat gaat tegen je gevoel in. Daarna heb ik besloten om dit in ieder geval tot 6 april niet meer te doen. Mijn foto's moeten spontaan en ongedwongen zijn, dit lukt als ik me ook spontaan en ongedwongen kan opstellen. Dit gaat op dit moment even niet. Het is voor nu belangrijker dat we ons houden aan de maatregelen, zodat we straks weer samen de hei op kunnen.

Trouwfotografie

Voor bruidsparen is het momenteel helemaal zuur. Maanden ben je bezig om jullie grote dag voor te bereiden en tel je de dagen af. Dan is het bijna zover en moet je noodgedwongen alles cancelen of verplaatsen. Een hele lastige beslissing, maar wel een hele verstandige. 

Hopelijk komt er in april meer duidelijkheid over of de maatregelen effect hebben gehad en is er dan enigszins een voorspelling te doen wanneer het onder controle zal zijn. Ik kan me voorstellen dat de bruidsparen voor de maand mei nu met een knoop in de maag zitten. Evenementen worden afgezegd, maar wat is wijsheid? Nu al alles afzeggen of nog een weekje wachten.... 

 

Wanneer je alles moet verzetten, kan het lastig zijn om voor dit jaar nog een nieuwe datum te prikken waarop alles kan zoals jullie het graag willen. Probeer dan creatief te zijn; als het niet lukt op de vrijdag, waarom niet een andere dag? Wat zijn eisen en wat zijn wensen, kun je door kleine aanpassingen toch alles door laten gaan? En kan de fotograaf dan ook? Ik denk graag met jullie mee en ik heb contact met collega fotografen die ook met ditzelfde probleem zitten om mee te denken met hun bruidsparen. We willen allemaal dat jullie dag een topdag wordt en zullen waar nodig elkaar helpen om zo toch zoveel mogelijk bruidsparen een mooie herinnering te kunnen geven.

Aangepaste shoots

Is er een dringende reden om toch een fotoshoot te willen plannen in deze periode? Neem dan contact met me op en dan bespreken we of het mogelijk is om dit te doen. Gezondheid blijft het belangrijkste, maar met duidelijke afspraken kunnen we misschien toch nog wat voor elkaar betekenen.

Aangepaste workshops

Een workshop zoals hier op de foto zit er nu niet in. Maar online zijn er mogelijkheden genoeg. Binnenkort ga ik via Skype de workshop Fotograferen voor beginners geven. Heb je interesse? Stuur me dan een berichtje en ik laat het je weten wanneer deze wordt ingepland.

 

Wil je graag iets anders leren met betrekking tot fotografie? Laat het me weten! Wie weet kan dit ook op de digitale manier. 

 

We moeten er toch samen wat van maken en nu is er ook de tijd om iets te leren waar je nooit de tijd voor kon nemen :-).

Reactie schrijven

Commentaren: 0