FAQ - corona

Gezondheid gaat voor. Punt. Daarom volg ik de maatregelen van de regering op. Hierin maak ik geen uitzonderingen. 

Alleen opdrachten die veilig uitgevoerd kunnen worden, kunnen in goed overleg doorgaan. Hier staan een aantal vragen en antwoorden, zodat je kunt lezen wat er wel of niet is aangepast. De maatregelen worden de komende maanden bijgesteld, deze vraag- en antwoordlijst ook. 

 

Doe je in deze coronatijd fotoshoots?

Jazeker, maar niet alle shoots zijn mogelijk. Nu is juist het moment om herinneringen vast te leggen van je gezin of met je partner.  Fotoshoots die coronaproof kunnen zijn onder andere:

  • Gezinsfoto's 
  • Foto's voor je website
  • Portretfoto's
  • Loveshoots 

Een voorwaarde voor de fotoshoots met meerdere personen is dat de groep niet groter mag zijn dan het aantal personen wat samen is toegestaan (kinderen tot en met 12 niet meegerekend) en jullie in hetzelfde huis wonen. Dit is vanwege de anderhalve meter maatregel.

Is het veilig om een fotoshoot te doen?

Uiteraard is niet alles uit te sluiten, maar zolang we samen veiligheid op nummer 1 hebben, dan komen we een heel eind. We doen alles volgens de gestelde maatregelen. Dit betekent dat we afstand houden van elkaar, maar ook van personen die we toevallig op de locatie treffen. Wanneer ik me niet fit voel, dan geef ik dit aan. Dit verwacht ik ook van jullie. De shoot wordt dan kosteloos verplaatst.
Normaal neem ik een kleed mee, zodat jullie op de grond kunnen zitten, maar nu vraag ik dit aan jullie om dit zelf mee te nemen.
Eventuele risico's bespreken we vooraf en dan overleggen we hoe we hiermee omgaan. 

Is het veilig om mee te doen aan een workshop?

Het antwoord komt deels overeen met het antwoord of het veilig is om een fotoshoot te doen. De workshops worden in kleine groepjes gegeven, zodat iedereen de benodigde ruimte kan pakken. Ik verwacht van de deelnemers dat wanneer iemand zich niet fit voelt, dit ook meldt en niet naar de workshop komt. Zelf doe ik dit ook, dan wordt er zo snel als mogelijk een nieuw moment gepland.
Koffie en thee worden meegenomen in thermosflessen, maar de deelnemers nemen zelf hun beker mee. De thermoskan wordt tussendoor gedesinfecteerd. 
Wanneer de workshop inclusief een naslagwerk is, wordt deze digitaal nagestuurd en niet meer als mapje meegegeven.

Welke locaties zijn mogelijk om foto's te maken?

Door de coronacrisis worden bepaalde natuurgebieden nu druk bezocht, want dit is het enige uitje wat je momenteel kunt doen. Bij het bepalen van de locatie houden we hier rekening mee. Of we zoeken een plek met ruime parkeergelegenheid of juist een plek ergens achteraf. Wil je wel graag naar een favoriete plek? Dan kunnen we ook een tijd prikken waarop het daar naar verwachting rustiger zal zijn.

Mijn zoon/dochter heeft verkering, mag hij/zij mee op de foto?

Helaas mag dit niet vanwege de anderhalve meter maatregel. Ook niet wanneer jullie aangeven dat hij/zij regelmatig bij jullie thuis is. Ik snap dat dit voor jullie niet voelt als extra risico. Ik houd me aan de maatregelen en kan daarom niet vragen van anderen om deze even te negeren, ook niet als jullie hier geen problemen mee hebben. Hierin maak ik geen uitzondering.

We willen graag een nieuwe familiefoto. Kan dat?

Met creatief denken lukt dit zeker. Een groepsfoto met iedereen dicht bij elkaar is momenteel niet mogelijk. Wat wel kan, is een collage van de verschillende gezinnen en/of familieleden of dat de gezinnen wat uit elkaar staan en de ruimte wordt opgevuld met kinderen.
Wil je toch liever een groepsfoto? Dan zit er niks anders op dan te wachten tot dit weer kan. Wanneer de groepsfoto een cadeau is, dan kan ik een gepersonaliseerde cadeaubon voor je maken. We maken dan een afspraak zodra het weer kan. 


Heb je geen antwoord gevonden op je vraag?

Stuur me dan je vraag toe via het contactformulier en ik geef je zo snel als mogelijk een antwoord.

 

 

Op alle opdrachten die ik aanneem zijn mijn Algemene Voorwaarden van toepassing.