Ingepland op:

Vrijdag 15 december a.s. van 9.00 (vertrek uit Hoogeveen) tot ong. 21.00/22.00 uur vertrek uit Amsterdam

 

Amsterdam citylights

Excursie Straat- en avondfotografie in Amsterdam

 

In Amsterdam valt veel te zien en te fotograferen. Vooral in december, na 17.00 uur gaan de lichtjes aan en krijgt de stad een hele andere sfeer.

Tijdens deze foto-excursie maken we zowel overdag als 's avonds een wandeling door het centrum van de stad. Enige voorkennis van avondfotografie is hier wel vereist. Wil je hier wat meer van leren? Meld je dan eerst aan voor de workshop avondfotografie op dinsdagavond 14 november.

 

Overdag: straatfotografie

Voor ieder wat wils. Leuke grachtenpanden, gezellige straatjes, acrobatische straatartiesten en vooral veel mensen. Een straatfotograaf kan hier zijn hart ophalen.

 

Vind je het spannend om zomaar op straat te fotograferen? Dat hoor ik meer. Maar ik beloof je, daar is na een half uur niets meer van te merken.

 

's Avonds: avondfotografie

In de feestmaand is het centrum van de stad prachtig verlicht. Dit levert veel sfeervolle foto's op. Daarnaast zijn er diverse kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Dit is een aparte route die nu nog niet bekend gemaakt is. Wanneer deze vlakbij het centrum is, kunnen we hier nog een paar van meepakken.

Info

Kosten: € 60,- per persoon

Duur: dag en avond

Locatie: Amsterdam

Minimaal aantal deelnemers: 2

Maximaal aantal deelnemers: 6

Wat neem je mee?

- Spiegelreflex-, systeem- of hybride camera

- Volle accu's

- Statief, pittenzak of handdoek 

- Goede wandelschoenen

- Gepaste kleding (warm, waterdicht)

- vervoer of treinkaart

Inclusief

- 1e kop koffie / thee plus gebak

- naslagwerk


Inhoud foto-excursie

Wanneer we in Amsterdam aankomen, gaan we eerst naar Loetje voor een kop koffie/thee plus een gebakje (die krijg je van mij). Hier leg ik je de do's en don'ts uit van straatfotografie. Je krijgt tips hoe je ongemerkt kunt fotograferen en hoe je dagelijkse dingen anders vast kunt leggen.

 

Dit gaan we meteen doen. We maken een wandeling door de stad met de camera in de aanslag. Omdat er zoveel te zien is dat je door de bomen het bos niet meer ziet, krijg je als opdracht een thema mee. 

 

Rond 4 uur gaan we ergens wat eten, zodat we tijdens het blauwe uurtje weer paraat staan. Ik ga er vanuit dat je weet hoe je je camera in moet stellen bij avondfotografie. Tijdens het eten bespreken we nog wel even snel de aandachtspunten en is er gelegenheid om vragen te stellen. Uiteraard bespreken we ook hoe het overdag is gegaan en kunnen we elkaars foto's bekijken.

 

De volgende dingen komen in de foto-excursie voorbij:

  • Regels straatfotografie
  • Tips en trucs voor het ongemerkt vastleggen van het straatbeeld
  • Het observeren
  • Het maken van een reportage aan de hand van een thema
  • Sfeerfoto's maken in verlichte straten

Rond 21.00/22.00 uur pakken we de trein terug naar Hoogeveen.

 

Op de workshops zijn de Algemene voorwaarden van toepassing. Wanneer je je aanmeldt, ga je akkoord met deze voorwaarden.